vrijdag 24 april 2009

Samenwerking in Veiligheidshuis bevestigd tijdens Goudse Veiligheidsdag

Hoe zorgen we ervoor dat Gouda een prettige en veilige leefomgeving houdt? Die vraag stond centraal tijdens de veiligheidsdagen voor wijkteams, buurtpreventie en professionals op 26 maart en 23 april jl. Tijdens de veiligheidsdagen blikten aanwezigen terug op behaalde resultaten van het Integraal Veiligheidsbeleid in 2008. Tijdens de veiligheidsdag voor wijkteams en buurtpreventie stond de samenhang tussen sociale cohesie en veiligheid in de buurt centraal. Op de veiligheidsdag voor professionals lag de focus meer op de doelstellingen voor het komende jaar en nieuwe maatregelen die de veiligheid en het veiligheidsgevoel vergroten. Tevens ondertekenden de gemeente en veiligheidspartners het convenant voor het Veiligheidshuis.

Op de Veiligheidsdag op 23 april waren ruim 75 professionals aanwezig van de gemeente, de politie, brandweer en andere instellingen op het gebied van veiligheid. Tijdens de workshops, met onderwerpen als ‘samen aan de slag met leefbaarheid’, ‘agressie en geweld in publieke functies’, ‘haal het maximale uit het Keurmerk Veilig Ondernemen’ en ‘jeugdcriminaliteit: het zal je (een) zorg zijn!‘ ontstonden nieuwe ideeën. Deze ideeën vormen de input voor het Actieplan Integrale Veiligheid 2009 en het nieuwe Veiligheidsbeleid 2010 - 2013.

Convenant Veiligheidshuis
Tijdens de Veiligheidsdag voor professionals op 23 april hebben de partners die vanaf de start deelnemen aan het Veiligheidshuis, het convenant ondertekend waarin de opzet en werkwijze van het Veiligheidshuis zijn vastgelegd. Gemeente Gouda, het Openbaar Ministerie, Politie, Bureau Jeugdzorg, Reclassering Nederland, Palier, Raad voor Kinderbescherming, Halt en de Penitentiaire inrichting Zoetermeer leggen daarmee een stevige basis voor de samenwerking in het Veiligheidshuis dat op 6 juni zijn deuren zal openen in Gouda.
“Wij kunnen niet zonder onze partners. Gouda veilig, dat doen we samen”, aldus Kitty Nooy, fungerend Hoofdofficier van het Openbaar Ministerie.

In het veiligheidshuis werken bovengenoemde veiligheidspartners samen aan meer veiligheid in Gouda. Dat doen ze natuurlijk al, maar onder één dak werkt effectiever. De minister van Justitie streeft naar een landelijk dekkend netwerk van Veiligheidshuizen.


Persbericht Gemeente Gouda, 24 april 2009

Geen opmerkingen: