woensdag 25 november 2009

Alcoholverbod speelplekken

Het gebruik van alcoholhoudende drank op en rond openbaar toegankelijke speelplekken in Gouda wordt verboden. In de algemeen plaatselijke verordening (APV) worden 158 speelplekken, inclusief een straal van 50 meter rondom elke speelplek, aangewezen waar het gebruik van alcohol wordt verboden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het college heeft op grond van artikel 2.4.8 lid 1 van de APV alle openbaar toegankelijk speelplekken, inclusief een straal van 50 meter, aangewezen als gebieden waar het verboden is om alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen met alcoholhoudende drank in bezit te hebben. Eerder al werden de Binnenstad, het Atlantispark en het Van Bergen IJzendoornpark aangewezen als gebieden waar het alcoholverbod geldt. Op overtreding van het verbod volgt een boete van € 60,-. Zowel politie als gemeentelijk stadstoezichthouders zijn bevoegd om op het naleven van dit verbod toe te zien.

Met deze maatregel verwacht het college met alcoholgebruik verbonden overlast en hinder op deze plaatsen tegen te gaan. Voorkomend overlast bestaat uit het hinderlijk aanwezig zijn, baldadigheden, vernielingen, lastig vallen van passanten en het verontreinigen van de omgeving. Het verbod wordt van kracht zodra het college het heeft gepubliceerd.

Persbericht Gemeente Gouda, 25 november 2009

Geen opmerkingen: