maandag 2 november 2009

Gouda bíjna beste sociale dienst van Nederland

Een meting onder sociale diensten van gemeenten heeft uitgewezen dat Gouda – op Amersfoort na - de ‘beste sociale dienst van Nederland 2009’ is. Sociale diensten van gemeenten ondergaan een verandering van bureaucratische organisaties naar moderne, resultaatgerichte ondernemingen. Als stimulans voor deze ontwikkeling organiseert Interwerk B.V. een jaarlijkse verkiezing voor de beste sociale dienst. Gouda viel in de prijzen.

Wethouder Marion Suijker (Sociale Zaken en werkgelegenheid) is blij met deze uitslag: “Ik wist dat we het goed doen in Gouda, maar bijna de beste van Nederland, dat is toch heel mooi. Het is een bewijs dat het harde werken van al de medewerkers bij de afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) heeft geleid tot succes.”

Achtergrond
Om te meten hoe de verandering plaatsvindt, is bij deelnemende gemeenten niet alleen gekeken naar de cijfers van instroom en uitstroom, maar naar de gehele organisatie. Hierbij zijn de volgende zes toetsingscriteria beoordeeld: klantgerichtheid, doelmatigheid, innovatie, bedrijfsvoering, rechtmatigheid en duurzaamheid. Kortom, een totaalplaatje van de sociale dienst.

Geen opmerkingen: