donderdag 26 november 2009

Gouda opent haar eerste Centrum voor Jeugd en Gezin

Op 9 december gaan de deuren van het eerste Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Gouda open in de wijk Korte Akkeren. De plek waar kinderen, jongeren tot 23 jaar en hun ouders terecht kunnen voor alles op het gebied van opgroeien en opvoeden. Gezonder leren eten, ongerustheid over een huilbaby of ruimte om te praten als je wordt gepest: bij het CJG werken professionals – zoals het vertrouwde consultatiebureau - intensief samen om een ieder zo goed mogelijk te helpen.

Wethouder Marion Suijker (jeugd) verricht de opening samen met kinderen van de Brede School. Het CJG is gevestigd in het gezondheidscentrum van de Sacrementskerk.
Ouders, kinderen en jongeren kunnen bij het CJG terecht voor hoogopgelopen problemen, maar ook bij alledaagse twijfel. In ieder gezin gebeuren immers dingen die je niet meteen kunt oplossen. Soms kan het helpen om die met een buitenstaander te bespreken voor wat steun en oplossingen. De medewerkers van het CJG helpen daar graag bij. Zij weten, ieder vanuit hun eigen vakgebied, welke ontwikkeling bij welke leeftijd hoort.

In het Centrum voor Jeugd en Gezin werken de volgende instanties samen: Jeugdgezondheidszorg GGD Hollands Midden, Vierstroomzorgring, Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland, GGZ Midden-Holland Kinderen en Jeugd 0-18, MEE Midden-Holland, Kwadraad en Opvoedbureau (JSO).

Persbericht Gemeente Gouda, 26 november 2009

Geen opmerkingen: