zaterdag 14 november 2009

Goudse Raad voor lening parkeergarage Bolwerk

De gemeenteraad van Gouda besloot gisteravond een lening te geven aan Ontwikkelingsmaatschappij Bolwerk voor het bouwen van de parkeergarage. Hiermee is de weg vrij om de eerste paal nog voor de Kerst op 18 december a.s. te slaan. Dit betekent ook dat er vanaf 13 november weer gewerkt gaat worden op het bouwterrein om het heien voor te bereiden. Zodra de parkeergarage gereed is, wordt de lening afgelost.

Henk Reedijk van Ontwikkelingsmaatschappij Bolwerk is erg blij met de lening: “Hiermee zijn alle belemmeringen die er waren verdwenen. We verwachten dat de verkoop van de woningen in het tweede kwartaal van 2010 kan starten en dat we op termijn bekend kunnen maken welke hotelketen het hotel gaat exploiteren.
Ook wethouder Arnout Menkveld is verheugd: “Het heeft door de financiële crisis allemaal langer geduurd dan we wilden, maar het is gelukkig toch gelukt om het project weer vlot te trekken. De stad heeft straks naast extra parkeerplaatsen en woningen eindelijk het een groot hotel. Hierdoor kunnen bezoekers langer blijven genieten van onze mooie stad.

Persbericht Gemeente Gouda, 13 november 2009

Geen opmerkingen: