donderdag 12 november 2009

Stilstaan bij álle Goudse mantelzorgers

Op 10 november - de Dag van de Mantelzorg – is stil gestaan bij alle mensen die liefdevol en langdurig voor een zieke of gehandicapte partner, familielid, vriend of buur zorgen. In Gouda organiseerde Informele Zorg Midden-Holland een bijeenkomst waar nu eens de mantelzorger zelf in het zonnetje staat. Dit gebeurde in opdracht van de gemeente Gouda die de inzet van mantelzorgers waardeert.

Wethouder Marion Suijker (mantelzorgers): “Mantelzorgers maken het mogelijk dat veel mensen gewoon thuis kunnen wonen en zoveel als mogelijk deel kunnen nemen in de samenleving. Mantelzorgers zien het vaak als vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet”.

Een fanTAStische tas!

De gemeente wil meer inzicht krijgen in het aantal mantelzorgers en roept daarom alle mantelzorgers uit Gouda op zich te registreren. Als dank voor hun tomeloze inzet ontvangen zijn bij de registratie een fanTAStische tas met daarin een aantal attenties.

Een mantelzorger is iemand die langer dan drie maanden en minimaal acht uur per week voor een hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, vriend of buur zorgt. De gemeente vindt mantelzorgers onmisbaar en wil daarom goed voor hen zorgen.

Persbericht Gemeente Gouda, 11 november 2009

Geen opmerkingen: