donderdag 25 maart 2010

Samen schouders onder stadsmarketing

De stadsmarketing in Gouda krijgt een nieuwe organisatievorm. Het college van Gouda heeft ingestemd met een voorstel voor een nieuwe structuur, met de bedoeling stadsmarketing daarmee op een hoger plan te tillen. In deze structuur werkt de gemeente nauw samen met het Platform Stadsmarketing. Dit platform bestaat naast de gemeente uit de Kamer van Koophandel, Raad van Handel, Industrie en Dienstverlening, de woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden Holland, de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda en de VVV. Ook wordt een stadsmarketeer aangesteld als aanjager en uitwerker van de voorstellen en besluiten van het platform. De gemeente Gouda houdt de regie over de stadsmarketing.

In oktober vorig jaar gaf de Stichting Marketing Gouda de gemeente het advies om na te denken over een nieuwe organisatiestructuur voor de stadsmarketing. Daarna is er een consultatieronde met de belangrijkste stakeholders in de stad gehouden. Uit deze ronde is dit voorstel voor een nieuwe organisatiestructuur gekomen. Wethouder Siebe Keulen: “Ik ben blij dat we nu een breed gedragen samenwerkingsmodel hebben. Alle partijen zijn overtuigd van nut en noodzaak van stadsmarketing. Onze mooie stad verdient het om regelmatig met haar positieve kanten in het nieuws te komen. Inwoners, ondernemers en bezoekers mogen weten én uitdragen dat het goed leven, wonen en werken is in Gouda. Het is belangrijk om tegenwicht te bieden aan de soms wat eenzijdige en negatieve berichtgeving over onze stad.” Deze visie wordt volledig gedeeld door de partners van de gemeente in het platform. Deze partners betuigden recentelijk met een advertentiecampagne in de Goudse kranten hun steun aan de gezamenlijke stadsmarketing.

De doelstelling van de nieuwe aanpak is er op gericht stadsmarketing als geheel, breder en op een strategisch niveau op te pakken. De nieuwe organisatiestructuur stimuleert de samenwerking tussen verschillende partijen in de stad en bevordert synergie. De stadsmarketeer is de verbindende schakel tussen die partijen

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: