vrijdag 5 maart 2010

Schone buurt kan € 1.000 verdienen

Zaterdag 20 maart is de Landelijke Opschoondag. Ook Gouda doet hier aan mee. De gemeente roept bewoners, scholen, ondernemers en verenigingen op een schoonmaakactie in hun straat of buurt te organiseren. Elke actie die vóór 10 maart is aangemeld bij de gemeente verdient een bloembollenpakket met zomerbloeiers. Tevens dingt de actie mee naar een cheque van 1000 euro.

Wethouder Marco Kastelein:”Veel mensen ergeren zich aan de rommel in hun straat of buurt. De gemeente vindt het daarom belangrijk de stad zo schoon mogelijk te houden. Daarbij is de hulp van inwoners onontbeerlijk. Een gezamenlijke schoonmaakactie biedt veel mogelijkheden. Met een driedubbel resultaat: je leert andere buurtbewoners kennen, je krijgt een schone buurt én de buurt geniet deze zomer nog een keertje wanneer de bloembollen uitkomen. Ik ben benieuwd welke initiatieven er bij ons binnenkomen en zie er naar uit de cheque van € 1.000,= te overhandigen!“.

voorwaarden

Om voor de prijs in aanmerking te komen, moet de schoonmaakactie aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet deze met minimaal vijf personen in de week van 15 tot en met 20 maart uitgevoerd worden. Tevens moet de actie aangemeld zijn bij de gemeente. Dit kan per mail via goudaschoontop@gouda.nl of per post: ‘Gouda Schoont Op’, Postbus 1086, 2800 BB Gouda.
De aanmelding moet bestaan uit de datum en tijd van de activiteit, de naam van een contactpersoon, de naam van de straat/buurt/locatie en een omschrijving van wat er schoongemaakt wordt. Tevens moet vermeld worden hoeveel mensen er meedoen en verwacht de gemeente een raming van de onkosten.
De schoonmaakactiviteiten worden door de gemeente ondersteund met veiligheidshesjes, vuilprikkers en vuilniszakken. Ook worden de gemaakte onkosten tot maximaal € 400,= vergoed.

Cheque van 1.000 euro

Onder alle aangemelde acties wordt een straatcheque t.w.v. € 1.000,= verloot. Deze cheque kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de aanschaf van leuk straatmeubilair, bloembakken, de huur van een springkussen bij een straatactiviteit/buurtfeest of andere goede bestemming die in gezamenlijk overleg wordt bedacht. Iedere aangemelde activiteit ontvangt in elk geval een bloembollenpakket voor de betreffende straat of buurt.

Na 20 maart

Schoonmaakinitiatieven die op een ander moment worden uitgevoerd, kunnen ook gebruik maken van een onkostenvergoeding tot maximaal € 400,=. Deze acties kunnen tot 1 december 2010 worden aangemeld bij goudaschoontop@gouda.nl. Na afloop van de actie moet een overzicht van de gemaakte kosten met (kassa)bonnen en een actiefoto naar de gemeente worden toegestuurd. Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/goudaschoontop.

Persbericht Gemeente Gouda, 4 maart 2010

Geen opmerkingen: