woensdag 22 september 2010

Nieuw parkeerterrein binnenstad: 125 extra plaatsen

De bouw van de parkeergarage Bolwerk vordert, maar de opening duurt nog even. Daarom is bij de Koningshof een nieuw, tijdelijk parkeerterrein aangelegd. De ingang is via de Raam of Vest. Hier kunnen binnenstadbezoekers tegen een laag tarief parkeren tot de parkeergarage open gaat.

Wethouder Wendy Ruwhof (Verkeer): “Hier deed zich een goede kans voor om het tekort aan parkeerplekken aan te pakken. Meer parkeerplaatsen is belangrijk voor bezoekers en de ondernemers in de binnenstad.”

Het parkeerterrein is uitsluitend voor auto’s. Met bewoners is besproken dat andere voertuigen zoals aanhangwagentjes, caravans of grote voertuigen niet zijn toegestaan - hier wordt ook streng tegen opgetreden. Uitrijden kan alleen via de Vest om overlast op de Raam te voorkomen.

Om het parkeren te stimuleren geldt een lager tarief van € 1,40 per uur zonder tijdslimiet (overige parkeerplaatsen binnen de singels is € 2,00 per uur en maximaal 1 uur). Het maximum dagtarief is ook lager: € 7,00 in plaats van € 11,00. Betalen kan bij twee parkeerautomaten. Op het terrein is een invalidenparkeerplek en er is camerabewaking.

De gemeente huurt het terrein tijdelijk van een projectontwikkelaar die pas later start met woningbouw op deze plek. Deze kan na een jaar het parkeerterrein iets verkleinen als er woningen gebouwd worden. Als de parkeergarage Bolwerk opent wordt het tijdelijke parkeerterrein weer opgeheven.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: