woensdag 6 oktober 2010

Nieuw zwembad in Groenhovenpark

Gouda krijgt één nieuw zwembad als vervanging voor de drie bestaande baden. Naar aanleiding van de uitkomsten van de Europese aanbesteding, heeft het college besloten opdracht te gaan geven voor de bouw van het nieuwe zwembad. Bij deze beslissing is nogmaals de afweging gemaakt tussen het open houden van de bestaande baden en nieuwbouw. Uiteindelijk blijkt nieuwbouw ca. € 400.000 per jaar goedkoper dan het open houden en renoveren van de bestaande baden. De voorbereidende bouwwerkzaamheden starten begin 2011.

De nieuwbouw komt op de plaats van het huidige buitenbad van De Tobbe. Het binnenbad blijft tijdens de bouw open, zodat de huidige zwemactiviteiten niet stil komen te liggen. In het nieuwe complex is ruimte voor recreatief zwemmen, zweminstructie, doelgroepzwemmen en (top)sport. Er komen o.a. 2 grote (wedstrijd)baden, een doelgroepenbad met beweegbare bodem, 2 peuterbaden, een buitenbad en een ligweide. In het zwembad is ook ruimte voor horeca en de kantoren van Sport.Gouda.

Wethouder Marco Kastelein (Sport): “Goede zwemaccommodatie is een belangrijke basisvoorziening voor elke stad. De bestaande Goudse baden zijn duur in onderhoud en sluiten niet aan op de groeiende vraag. Met het nieuwe combinatiebad zetten we een belangrijke sportieve stap voor Gouda.”

Het nieuwe zwemcomplex is nodig om te voorzien in de Goudse behoefte aan zwemwater op dit moment en in de nabije toekomst. De oppervlakte aan zwemwater is 1385 m2 ten opzichte van 1072 m2 in de huidige drie baden. Het nieuwe zwembad past financieel en qua functionaliteit binnen de kaders die de gemeenteraad hier voor gesteld heeft.

Voor de bewoners rond het Groenhovenpark wordt in het najaar een bewonersavond gehouden met nadere informatie over de bouw. Begin 2011 start de sloop van het huidige buitenbad. De planning is om in oktober 2011 te starten met de nieuwbouw. Voor alle bouwwerkzaamheden geldt dat deze zorgvuldig zullen gebeuren conform de hiervoor geldende landelijke (milieu)wetgeving. Alle informatie is na te lezen op www.gouda.nl/zwembad

Persbericht Gemeente Gouda

Geen opmerkingen: