vrijdag 14 oktober 2011

Ondernemers en vrijwilligersorganisaties helpen elkaar

Wat de ene ondernemer te bieden heeft, zoekt misschien net een vrijwilligersorganisatie en andersom. Zo kan een vrijwilligersorganisatie best een reanimatieworkshop aanbieden aan de medewerkers van een bedrijf, in ruil voor de niet verkochte partij tuinmeubelen van hetzelfde bedrijf. Dit alles kan op de Goudse Maatschappelijke Beursvloer op 24 november. Gedurende anderhalf uur onderhandelen bedrijven en ruim 40 maatschappelijke organisaties tussen vraag en aanbod. Met gesloten portemonnee. Er zijn nog plekken voor bedrijven beschikbaar.

Diverse Goudse bedrijven, zzp-ers en maatschappelijke organisaties hebben zich al aangemeld. Maar hoe meer kandidaten, hoe meer er te ruilen valt. Doordat bedrijven en organisaties elkaar een passende tegenprestatie bieden, ontstaat een win-win situatie voor beiden. Wethouder Marion Suijker: ‘Gouda heeft veel maatschappelijk betrokken bedrijven. Het doet mij genoegen om te zien dat zij zich zo enthousiast voor deze beursvloer inzetten. De gemeente Gouda verleent hier graag ondersteuning bij’.

Goudse Verzekeringen enthousiast

Ook De Goudse Verzekeringen gaat ruilen op de maatschappelijke beursvloer. Voorzitter Geert Bouwmeester van De Goudse Verzekeringen: ‘Wij staan middenin de Goudse maatschappij en steunen dit soort initiatieven graag. Zeker in een tijd waarin financiën vaak een drempel vormen, is het mooi dat ondernemers en maatschappelijke organisaties elkaar weten te vinden en elkaar verder helpen.’ Naast deelname aan de beursvloer stelt De Goudse Verzekeringen ook de locatie en de catering beschikbaar.

Organisatie, extra informatie en aanmelding

Het VrijwilligersInformatiePunt (VIP) van de gemeente Gouda organiseert de Maatschappelijke Beursvloer in Gouda, met De Goudse, Rabobank Gouwestreek, Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen als ambassadeurs. Bedrijven kunnen zich nog aanmelden via www.gouda.nl/vip. Of bel voor meer informatie met Caroline Wammes: 0182 588313. Voor organisaties is aanmelden helaas niet meer mogelijk.

Persbericht Gemeente Gouda

Geen opmerkingen: