dinsdag 4 oktober 2011

’s Lands oudste Tabakszaak Van Vreumingen benoemd tot Hofleverancier

Tabakszaak Van Vreumingen uit Gouda is ter ere van het 175-jarig bestaan bij Koninklijke beschikking benoemd tot Hofleverancier. De officiële uitreiking is op woensdag 5 oktober. Om 12.30 uur onthult De Commissaris van de Koningin Jan Franssen met de burgemeester een schild met het Koninklijke wapen en de titel Hofleverancier op de gevel van de tabakszaak Van Vreumingen op de Markt in Gouda.

Tabakszaak Van Vreumingen is een familiebedrijf dat sinds de oprichting op 6 oktober 1836 op de Markt in Gouda is gevestigd. Teunis van Vreumingen startte 175 jaar geleden de tabakszaak. In die tijd werd het tabak nog gedroogd op de verdieping boven de winkel. Van Vreumingen heeft in de tussenliggende 175 jaar nog op verschillende plekken in Gouda een nevenvestiging gehad waar sigaren en tabak in eigen beheer werden gefabriceerd. De sfeervolle tabakswinkel is al meer dan een eeuw beeldbepalend op de Markt. De volledige geschiedenis van het bedrijf staat in een jubileumboek dat ter ere van het 175-jarig jubileum is gemaakt. De winkel wordt nu geleid door de vijfde generatie, de heer Loet van Vreumingen.

Dat is echter niet de reden dat Tabakszaak Van Vreumingen zich nu Hofleverancier mag noemen. Het predikaat is een onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven. Die hoeven niet noodzakelijkerwijs daadwerkelijk aan het Hof te leveren. Wel moeten deze bedrijven tenminste 100 jaar bestaan én een zeer goede reputatie hebben in de regio. Ook een uitmuntende service, duurzame kwaliteit en continuïteit zijn een voorwaarde om voor deze eretitel in aanmerking te komen. Koningin Beatrix bepaalt persoonlijk wie het predikaat ontvangt.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: