donderdag 1 maart 2012

Kwartiermaker aan de slag met Toeristisch Informatie Punt

Gouda krijgt van 1 maart tot 1 juli 2012 een kwartiermaker toerisme. Oud-directeur Rotterdam Marketing, Marianne Klein, gaat deze vier maanden aan de slag met het opzetten van een organisatie voor toeristische informatievoorziening en promotie. Deze organisatie moet 1 januari 2013 van start gaan. Organisatiebureau Grand Canyon uit Gouda pakt voorlopig de informatievoorziening en de arrangementen van het Toeristisch Informatie Punt op.

Na het plotselinge faillissement van het Groene Hart bureau voor Toerisme (VVV Gouda) is op korte termijn het Toeristisch Informatie Punt opgezet. Toeristen en bezoekers aan Gouda kunnen hier in eerste instantie de nodige basisinformatie krijgen. Ondertussen wordt gezocht naar een meer structurele oplossing. De komende vier maanden gaan Marianne Klein en Grand Canyon aan de slag.

Marianne Klein

Marianne Klein van bureau Bosscher & Klein heeft veel ervaring op het gebied van toerisme en het opzetten van toeristische organisaties. Als de eerste directeur van Rotterdam Marketing heeft zij te maken gehad met de fusie van verschillende toeristische organisaties in Rotterdam waaronder het VVV Rotterdam. Zij gaat voor Gouda een toeristische organisatie opzetten die actief meer toeristen naar Gouda haalt. Daarbij werkt zij nauw samen met haar zakelijke partner Lisa Bosscher.

Grand Canyon

Organisatiebureau Grand Canyon pakt de komende vier maande de basistaken van het Toeristisch Informatie Punt op. Grand Canyon zet zich al jaren in om Gouda goed op de kaart te zetten met het organiseren van publiektrekkende evenementen. Zij hebben daarbij bewezen goed te kunnen samenwerken met winkeliers, de Goudse Horeca en culturele partners als de St. Janskerk en het museum Gouda. Ook verzorgen zij al jarenlang (inter)nationale congressen waardoor zij ervaring hebben in het regelen van hotelfaciliteiten en toeristische uitjes.

TIP op het stadhuis

Voorlopig blijft het TIP in het oude stadhuis op de Markt. Toeristen en bezoekers aan Gouda weten het informatiepunt goed te vinden. De banier aan het stadhuis wordt op korte termijn vervangen voor een meer passende uiting.


Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: