vrijdag 6 april 2012

Toeristeninformatie in de Waag

Vanaf Pasen kunnen toeristen bij het Kaas- en Ambachtenmuseum in de Waag terecht voor hun informatie. De Waag is een grote toeristische trekker op de Markt en beter toegankelijk dan het stadhuis. In april is het informatiepunt geopend tijdens de openingstijden van de Waag en vanaf mei worden de openingstijden uitgebreid. Het gaat om een proef voor dit jaar.

“We willen absoluut op de Markt zitten met een toeristen informatiepunt”, aldus wethouder Bergman (cultuur). Na het plotselinge faillissement van het Groene Hart bureau voor Toerisme (VVV Gouda) is op korte termijn een toeristen informatiepunt opgezet. Toeristen en bezoekers aan Gouda kunnen hier de nodige basis informatie krijgen. Ondertussen is de komende maanden oud-directeur Rotterdam Marketing, Marianne Klein, in opdracht van de gemeente aan de slag met het opzetten van een organisatie voor toeristische informatievoorziening en promotie. Deze organisatie moet uiterlijk 1 januari 2013 van start gaan.

Meer bezoekers naar Gouda


Pasen markeert de start van het toeristenseizoen. En Gouda is in trek. Vorig jaar kwamen meer bezoekers naar Gouda en deze bezoekers gaven ook nog meer uit dan vorig jaar. Het aantal keer dat ze Gouda kwamen bezoeken is licht afgenomen. In vergelijking met andere steden is Gouda een van de weinige die een stijging laat zien in de bezoekersaantallen. Deze conclusies zijn gebaseerd op cijfers uit het CVO, een jaarlijks onderzoek naar trends en ontwikkelingen op de Nederlandse vakantiemarkt.

Historische Kaaswaag

Sinds 2008 is Uniekaas beheerder van de Goudse Waag, gevestigd op de markt. Uniekaas is trots op z’n Goudse kaashistorie en wil graag dat dit stukje cultureel erfgoed blijft behouden. De Waag is ondergebracht in Stichting Goudsche Waag en heeft geen winstbelang. Door de jaren heen is veel geïnvesteerd in het pand. Het kaasmuseum is heringericht door een deskundige museumloge en de eerste verdieping heeft een complete metamorfose ondergaan, zodat deze naast museum ook geschikt is voor andere activiteiten. De benedenverdieping ademt nu één en al kaas. De Waag heeft zijn functie weer terug in zijn volle glorie. Het toeristen Informatie Punt is hierbij een prima aanvulling.

Persbericht Gemeente Goua

Geen opmerkingen: