vrijdag 23 november 2012

Gouda bij Kaarslicht, een sfeervolle Goudse traditie


De expositie van de stichting Gouda bij Kaarslicht brengt het ontstaan en de rijke geschiedenis van Gouda bij Kaarslicht in beeld. 
De tentoonstelling is van 4 december tot 28 december te zien in de etalage van de stad.

De sfeervolle Goudse traditie vind haar oorsprong in 1952. De eerste ‘kaarsjesavond’ vond plaats in  1958. U ziet het complete verhaal van het ontstaan van Gouda bij Kaarslicht tot nu. De tentoonstelling biedt impressies uit de rijke geschiedenis van 57 jaar Gouda bij Kaarslicht. Een geschiedenis waarin de boom uit Kongsberg, de kaarsen, het stadhuis, de Markt en de gehele historische binnenstad, maar natuurlijk ook de bezoekers de hoofdrol spelen.

Stichting Gouda bij Kaarslicht
De stichting Gouda bij Kaarslicht zorgt ieder jaar voor een uitgebreid binnen en buitenprogramma, geschikt voor jong en oud. Dit doen zij in nauwe samenwerking met de plaatselijke middenstand en de gemeente Gouda. De stichting bestaat uit een team van enthousiaste vrijwilligers.

Etalage van de Stad
De expositieruimte in het Huis van de Stad is tijdens openingstijden vrij toegankelijk. Gouwenaars maar ook Goudse organisaties kunnen hier gratis exposeren. Iedere maand zijn er nieuwe tentoonstellingen van  foto’s, tekeningen, schilderijen of interessante projecten. Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/expositie.


Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: