vrijdag 16 november 2012

Goudse sterren stralen:10 jeugdlintjes uitgereikt!




Op vrijdag 16 november reikte burgemeester Mans in de Trouwzaal van het stadhuis de Goudse jeugdlintjes uit. Dit jaar zijn er 10 Goudse Sterren, uitgereikt aan Rebecca den Bleker, Dounia Bouchama, Sima Ali, Corné van Schaik, Jordy Speksnijder, Minko Commandeur, Chayme Karada, Firdaouss Jahouhi, Moesha Donk en  Sumeya Donk.

Rebecca den Bleker (16 jaar)
Rebecca is al meer dan vier jaar actief voor GZCDonk. Dat maakt haar het langst assisterende jeugdlid. Elke vrijdagavond geeft ze zwemles. In 2008 kwam ze voor het eerst mee met haar vader om de koffie en thee te verzorgen. Van lieverlee werd ze gevraagd om te assisteren bij de zwemlessen. Inmiddels geeft ze zelfstandig zwemles aan beginners.

Dounia Bouchama (16 jaar)
Dounia is actief bij steunpunt OOG. Daar helpt ze na schooltijd met diverse activiteiten zoals huiswerkbegeleiding, trommellessen, meidenactiviteiten,  het organiseren van een debat , het opzetten van een nieuwe jongerenruimte in het Nelson Mandelacentrum  en de organisatie van het wijkfeest. Daarnaast motiveert Dounia jongeren en ondersteunt ze bij hun schoolopleiding.

Sima Ali (19 jaar)
Sima is actief als thuismentor bij het Brede School Mentorproject. Zij ondersteunt een brugklasser met school. Iedere week spreekt Sima met haar pupil thuis af om te helpen bij het  organiseren en plannen van het huiswerk.  Ook gaat zij met de ouders mee naar informatieavonden op school.  Sima helpt de brugklasser  zo veel mogelijk om gemotiveerd te blijven voor goede schoolresultaten en daarmee vergroot Sima de kansen van de brugklasser op een goede schoolloopbaan.  Sima doet dit naast haar studie rechten in Utrecht.

Corné van Schaik (11 jaar), Jordy Speksnijder (10 jaar) en Minko Commandeur (11 jaar)
Corné , Jordy en Minko hebben bikkelhard gewerkt om 7.000 euro op te halen voor het goede doel: Make a Wish Nederland.  Ze voetballen alle drie bij Jodan Boys E8. Samen met hun team hebben ze geld bij elkaar gespeeld voor het goede doel. Elk doelpunt leverde per sponsor 50 cent op. Corné is verdediger, Minko is de keeper en Jordy is de topscoorder van het team.  Naast voetballen hebben ze ook andere manieren gevonden om geld in te zamelen. Ze hebben onder meer bedrijven benaderd, op een rommelmarkt gestaan, lege flessen verzameld en karweitjes gedaan.

Sumeya Donk (11 jaar), Moesha Donk (9 jaar), Chaymae Karada (11 jaar) en Firdaouss Jahouhi (12 jaar)
Sumeya heeft samen met Moesha, Chayme en Firdaouss  Kids Love Natuur opgericht. Met elkaar zetten zij zich in voor een schone en fijne  woonomgeving. Ze organiseren schoonmaakmiddagen en spelletjesmiddagen voor buurtgenootjes.  Met Kids Love Natuur steken ze andere kinderen en hun ouders aan om hun buurt schoon en gezellig te houden.

jury
Een deskundige jury onder voorzitterschap van Hans Hoeve (voorzitter Kinderboerderij) heeft de voordrachten bekeken en gewogen. De jury bestaat verder uit:
Daniëlle de Bruijn, olympisch kampioen waterpolo, Ciska Jansz, De Ideeënbrouwerij, Marc Meijer; Stichting Boven de 7e Verdieping en Martine Keulen, voorzitter van de Jeugdraad.

Jeugdlintje, de Goudse Ster
Het jeugdlintje, de Goudse Ster, wordt jaarlijks op of nabij de Dag van de Rechten van het Kind,  uitgereikt aan kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de Goudse samenleving. Er zijn twee categorieën, kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13-23 jaar. Weet u ook iemand die u voor wilt dragen? Kijk op www.gouda.nl/jeugdlintje.

Persbericht gemeente Gouda


Geen opmerkingen: