donderdag 13 december 2012

Potentiële huurder stadhuis stelt zich voor

Na je trouwerij met zijn allen borrelen, dineren en feesten in de burgerhal. En in de toekomst misschien zelfs de huwelijksnacht doorbrengen boven in het stadhuis. Een expositie bezoeken in de historische stadhuiszalen en aansluitend in de lunchroom van de burgerhal een broodje eten, samen met vrienden die net zijn wezen winkelen in Gouda. In de avond die lezing bijwonen van die auteur. Of vergaderen met het bedrijf in een van de vergaderzalen met uitzicht op de wereldberoemde Sint Janskerk. Het hart van Gouda gaat weer kloppen, door alle activiteiten die de toekomstige huurder voor ogen heeft met ons stadhuis op de Markt van Gouda.

Na een zorgvuldige selectie van planmakers voor de invulling van het stadhuis heeft de gemeente één partij het recht tot onderhandeling gegeven. De gemeente zit midden in die onderhandeling. Naar verwachting zal in het eerste kwartaal van 2013 een definitief plan aan de gemeenteraad ter goedkeuring worden voorgelegd en zal het huurcontract kunnen worden ondertekend. Voor het verder uitwerken van het plan moeten de gemeente en de onderhandelaar nu gaan spreken met lokale organisaties.

Om die reden heeft de planmaker Timo Kruft van de TeKa Holding zich gisteren eerst aan de gemeenteraad voorgesteld. En zijn ideeën voor het stadhuis toegelicht. “Uw geliefde stadhuis mag niet leeg blijven staan, maar verdient een levendige invulling. Het is een prachtige uitdaging hier voor te zorgen”, aldus Kruft.

Huis van de Stad 

Door de bouw van het nieuwe kantoor voor de gemeente – het Huis van de Stad – is het stadhuis vrijgekomen. De gemeente is met specialisten van binnen en buiten de stad op zoek gegaan naar een nieuwe functie voor het stadhuis. Een functie die het beste recht doet aan de stad, de bewoners en aan het gebouw.

Beeldbepalend gebouw

Het stadhuis is nationaal en internationaal een beeldbepalend gebouw, waar we trots op zijn. Het proces voor een herbestemming van dit unieke monument is daarom een uitdagend en ook spannend proces. Bij deze zoektocht heeft de gemeenteraad een aantal uitgangspunten geformuleerd die een rol spelen bij de herbestemming. Zo blijft het gebouw in eigendom van de gemeente Gouda, haar cultuurhistorische waarde moet behouden blijven, het stadhuis blijft toegankelijk voor publiek en trouwen blijft mogelijk.


Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: