dinsdag 21 augustus 2012

Eerste Goudse productenmarkt

Op donderdag 23 augustus vindt de eerste Goudse productenmarkt plaats rondom de Agnietenkapel. De markt duurt van 9.00 tot 21.00 uur. Loco-burgemeester Hans van den Akker opent de productenmarkt om 12.00 uur en neemt het eerste exemplaar van de speciale folder ‘Gouda Stad van Goudse producten’ in ontvangst.

De productenmarkt is een van de initiatieven die de ondernemers van de binnenstad verenigd in de SOG, het bestuur van de Kaasmarkt en de gemeente Gouda met elkaar hebben bedacht om de Kaasmarkt te versterken. Bij wijze van proef wordt op 23 augustus de eerste Goudse productenmarkt gehouden.

Wanneer deze eerste productenmarkt succesvol wordt ontvangen, wordt de markt volgend jaar steeds gehouden tijdens de Kaasmarkt. Inmiddels doen 21 Goudse bedrijven mee. Bron: gemeente Gouda

dinsdag 14 augustus 2012

Hang de vlag uit op 15 augustus

Op 15 augustus herdenken we het formele einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden. Op alle rijksgebouwen hangt die dag de vlag, zonder wimpel, in top.

De gemeente Gouda hijst op 15 augustus ook de vlag en roept haar bewoners op om van zonsopgang tot zonsondergang ook de vlag uit te hangen.

Voor Nederland is 5 mei de dag van de bevrijding, maar in Nederlands Indiƫ kwam de bevrijding later, op 15 augustus 1945 capituleerde de Japanners. In 1999 heeft de regering 15 augustus aangewezen als dag waarop het formele einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden wordt herdacht.

Op die dag vindt in Den Haag bij het Indisch Monument, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Staten Generaal en de regering, de officiƫle herdenking plaats.
Voor die dag geldt sinds 1999 een vlagprotocol.


Persbericht gemeente Gouda