dinsdag 23 oktober 2012

Milo Schoenmaker (VVD) burgemeester van Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft maandagavond 22 oktober besloten om de heer Milo Schoenmaker bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor voordracht voor benoeming door de kroon tot burgemeester van Gouda.

Advies van de vertrouwenscommissie

De gemeenteraad heeft een vertrouwenscommissie benoemd met de opdracht te komen tot een advies aan de gemeenteraad. De commissie heeft op maandag 22 oktober 2012 de gemeenteraad haar bevindingen meegedeeld. Op basis van die bevindingen draagt de gemeenteraad de heer Schoenmaker voor bij de minister. Daarmee spreekt de raad de wens uit dat de heer Schoenmaker de nieuwe burgemeester van Gouda wordt.

Wie is Milo Schoenmaker?

Milo Schoenmaker is 44 jaar, gehuwd en vader van drie kinderen. De heer Schoenmaker is geboren in Alkmaar. Sinds 2003 is hij burgemeester van Bussum. In de periode daarvoor was hij wethouder en gemeenteraadslid in Haarlemmermeer.

Voordracht door de minister

Met deze aanbeveling is de procedure tot benoeming van de burgemeester nog niet helemaal afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad zal de minister van Binnenlandse Zaken een voordracht doen aan de ministerraad. Na instemming van de Ministerraad draagt de Minister van BZK de kandidaat voor ter benoeming bij de Koningin. De burgemeester van Gouda zal daarna bij Koninklijk Besluit worden benoemd.

Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester door de Commissaris van de Koningin in de gemeenteraad van Gouda op donderdag 13 december geïnstalleerd worden en in zijn nieuwe baan kunnen beginnen.

Persbericht gemeente Gouda

woensdag 10 oktober 2012

Geld besparen met dakscan

De gemeente Gouda heeft een warmtescan van alle daken in de stad laten maken. 
Op www.gouda.nl/dakscan kunt u zien hoeveel warmte er via uw dak verloren gaat.

De energielasten van uw woning wordt steeds hoger en daarom wordt energiebesparing steeds belangrijker. Heeft u veel warmteverlies? Dan kan het financieel interessant om dakisolatie te overwegen want in veel woningen is een besparing van minimaal 30% op de energiekosten mogelijk. Dat verdient u snel terug.

Op www.gouda.nl/dakscan kunt u kunt inzoomen op uw dak om het meer in detail te zien. Door te vergelijken met andere bebouwing kunt u zien wat de verschillen zijn.

De opnamen zijn begin van dit jaar gemaakt op een koude dag. Als uw ketel brandde op het moment van opname, kunt u de rookafvoer duidelijk zien op het warmtebeeld van uw dak.

Wilt u aan de slag met het isoleren van uw woning? Dan kunt u met een duurzaamheidslening van de gemeente Gouda  goedkoop geld lenen om maatregelen te financieren.
Kijk hiervoor op www.gouda.nl/duurzaamheidslening.

Persbericht gemeente Gouda

Kijk ook op: http://theokrins.blogspot.nl/2012/10/ga-de-confrontatie-aan.html