zaterdag 23 november 2013

Goudse sterren stralen

Op vrijdag 22 november reikte burgemeester Milo Schoenmaker in de Trouwzaal van het stadhuis de jaarlijkse Goudse jeugdlintjes uit. Dit jaar zijn er 8 Goudse Sterren, uitgereikt aan Paola van der Colk, (2006), Veronique de Langen (1994), Carel van Hassel (1998), Okke Pas (1999), Teun Pas (1999), Erik van Dijk (1998) Dennis van Dijk (1996), en Mohamed Addabbani (1992).  

Een deskundige jury heeft voordrachten voor 28 jongeren bekeken en gewogen. Burgemeester Milo Schoenmaker: “Gouda is de stad van onder andere de vrijwilligers. Maar liefst 1 op de 3 Gouwenaars verricht regelmatig vrijwilligerswerk. Dat vrijwilligerswerk van alle leeftijden is, bewijzen deze kanjers. Al op jonge leeftijd zetten zij zich met veel plezier in voor anderen. Hun inspanning verdient echt een jeugdlintje.”
De jongeren die nu niet zijn gekozen kunnen volgend jaar opnieuw worden voorgedragen en kans maken op het jeugdlintje 2014.

Paola van der Colk (7 jaar)
Paola is geboren in Mexico en zamelt via school speelgoed en kleding in voor de slachtoffers van de recente stormen en overstromingen in Mexico.

Okke en Teun Pas (14 jaar) en Carel van Hassel (15 jaar)
De tweelingbroers Okke en Teun hebben samen met Carel de hoofdprijs gewonnen van het scholenproject Artcadia met een  innoverende uitvinding op het gebied van milieu&ruimte. Zij hebben een snelweglichtje uitgevonden dat zelfstandig energie opwekt met een molentje dat gaat draaien door de wind en het voorbijrazend verkeer.

Erik van Dijk (15 jaar) en Dennis van Dijk (17 jaar)
De broers Erik en Dennis hebben zich ingezet voor hulp in Roemenie. Via een werkgroep van de kerk hebben ze meegeholpen met het inzamelen van middelen voor het opknappen van een school en het samenstellen van voedselpakketten. In hun vakantie hebben zij in Roemenie op eigen kosten een week lang meegewerkt aan de school en geholpen met het uitdelen van voedingspakketten aan de ouders van de leerlingen van de school.

Veronique de Langen (19 jaar)
Veronique is zonder zich een moment te bedenken het water in gesprongen om een peuter van de verdrinkingsdood te redden.

Mohamed Addabbani (21 jaar),
Mohammed zet zich buitengewoon in voor de jongeren in de wijk Gouda Oost. Als huiswerkbegeleider bij stichting OOG helpt hij jongeren bij hun huiswerk. Daarnaast is hij voorzitter van de nieuwe stichting Jeugd van Gouda Oost (JVGO). Hij denkt mee met het organiseren van activiteiten voor de jeugd en behartigt de belangen van de jongeren uit de wijk. 

Jury
Naast voorzitter Willem Hesseling (beeldend kunstenaar), bestaat de jury verder uit: Daniëlle de Bruijn, (Olympisch kampioen waterpolo), Ciska Jansz (De Ideeënbrouwerij), Marc Meijer (Stichting Boven de 7e Verdieping) en Martine Keulen (Jeugdraad).

Jeugdlintje, de Goudse Ster

Het jeugdlintje, de Goudse Ster, wordt jaarlijks op of nabij de Dag van de Rechten van het Kind,  uitgereikt aan kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de Goudse samenleving. Er zijn twee categorieën, kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13-23 jaar. Weet u ook iemand die u voor wilt dragen? Kijk op www.gouda.nl/jeugdlintje.


Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: