zaterdag 8 maart 2014

Duurzame LED-verlichting in Goudse straten

Maandag 10 maart worden in Gouda de eerste lampen in de openbare straatverlichting vervangen door LED-lampen. Acht  lantaarnpalen aan de Houtmansgracht krijgen deze nieuwe duurzame verlichting. Het is de start van een meerjarig project om zoveel mogelijk lantaarnpalen, bij vervanging van de lampen, te voorzien van LED-verlichting. Na de Houtmansgracht krijgt ook de Groenhovenweg nieuwe LED-lampen.

Wendy Ruwhof (wethouder Milieu/Duurzaamheid en Stedelijk Beheer): “E√©n van de speerpunten van dit college is duurzaamheid. Daarom is het een goede ontwikkeling dat we in Gouda geleidelijk overstappen op LED-verlichting. LED-lampen verbruiken minder energie en zijn daardoor beter voor het milieu en tegelijk ook kostenbesparend.”

LED-lampen in onderhoudsprogrammaDe vervanging is onderdeel van het totale onderhoudsprogramma, waarbij de komende jaren op veel plaatsen in Gouda oude lampen aan het einde van hun levensduur worden vervangen door nieuwe. Omdat niet overal LED kan worden toegepast, wordt steeds per straat bekeken of lantaarnpalen gewone of LED-lampen krijgen.Bericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: