dinsdag 30 juni 2015

Oplevering Speldenmakerssteeg laatste project OMB

Met de recentelijke renovatie en oplevering van vijf woningen in de Speldenmakerssteeg is een eind gekomen aan de werkzaamheden van de Ontwikkelingsmaatschappij Binnenstad (OMB). Sinds 2008 is er door de OMB ingezet op terugdringing van (dreigende) achteruitgang en verloedering in het gebied Wilhelminastraat en omgeving in de Goudse binnenstad. De werkzaamheden van de OMB zijn succesvol geweest. De gemeente Gouda en Mozaïek Wonen nemen samen deel in de OMB en hebben de conclusie getrokken dat de OMB zijn nut heeft bewezen en voortzetting niet noodzakelijk is. De OMB wordt daarom met ingang van eind 2015 opgeheven. Op 3 juli worden de vijf woningen in de Speldenmakerssteeg opgeleverd. Wethouder Daphne Bergman verricht daarbij de officiële handeling.
Resultaten zichtbaar
De OMB verwierf panden om na herontwikkeling weer te verkopen. De OMB is de afgelopen 6 jaar zeer actief geweest in de Wilhelminastraat en omgeving. Er zijn panden in de Wilhelminastraat, Rozendaal en Cappenersteeg aangekocht en deze zijn inmiddels gerenoveerd. Meerdere woningen en een winkelruimte zijn verkocht. Ook door particulieren is in deze straten geïnvesteerd. Zo is Rozendaal 8-18 opgeleverd en heeft de afdeling Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Gouda particulieren aangeschreven hun vastgoed op te knappen.

Recentelijk is de renovatie van vijf woningen in de Speldenmakerssteeg opgeleverd. Deze woningen zijn verkocht aan particulieren. Met de realisatie van dit laatste onderdeel is de Wilhelminastraat en omgeving aangepakt en behoeft dit gebied geen speciale aandacht meer. Daarom hebben de aandeelhouders van de OMB de conclusie getrokken dat een voortzetting van de OMB niet noodzakelijk is en met ingang van eind 2015 opgeheven wordt. Voor Mozaïek Wonen komt er als reden bij dat zij haar financiële middelen wil inzetten voor goede, betaalbare en duurzame huurwoningen voor de mensen met de smalle beurs.

Geen opmerkingen: