woensdag 15 december 2010

Goudse wegen gladder door tekort strooizout


Door de vroege winter is er een landelijk zouttekort ontstaan. Daarom wordt in Gouda vanaf nu hoofdzakelijk met zand in plaats van zout gestrooid. Zand maakt het wegdek stroef, maar ijzel en sneeuw blijven wel liggen. Gestrooide wegen kunnen hierdoor toch glad zijn.

De zoutleverancier heeft deze week aangegeven dat zij vanwege de landelijke ontwikkelingen, wekelijks maar 70.000 kg zal uitleveren van de resterende hoeveelheid voor Gouda (700.000 kg). In plaats van een door Gouda gewenste grotere hoeveelheid. Door deze maatregel is Cyclus krapper in het zout komen te zitten.

De gemeente en Cyclus hebben daarom besloten om vanaf vandaag een zand/zoutmengsel te gaan gebruiken om zout te sparen. De gladheidsbestrijding wordt hierdoor minder effectief. Reden om bij de belangrijkste toegangswegen van Gouda waarschuwingsborden te plaatsen met 'Let op: glad wegdek - beperkt gestrooid'. Afhankelijk van de voorraden zout die de komende tijd wel of niet opgebouwd worden (afhankelijk van de weerscondities) zal steeds gekeken worden wat het beste strooibeleid is. Zodra er weer voldoende zout beschikbaar is, zullen de borden worden afgedekt of verwijderd.

Persbericht Gemeente Gouda

1 opmerking:

Remco zei

Ik ben rolstoelgebonden, en woonachtig in de fokuswoningen aan de Watergangpolderplein, en volgens de gemeentelijk strooi-beleidsregels zouden er minimaal één zoutstrooikist in onze wijk staan, maar niets is minder waar ER STAAT ER GEWOON GÉÉN!

dit is gewoon te belachelijk voor woorden dit is nou de zoveelste "belediging" van de Goudse bevolking.....