vrijdag 20 mei 2011

City Spa in badhuis Lange Groenendaal

Ontspannen, scrubben en een echte Turkse massage in een exclusieve City Spa. Binnenkort is Gouda een wellness-plek rijker en wel in het oude badhuis aan de Lange Groenendaal. Vandaag is het historische pand overgedragen aan het echtpaar Mesic, eigenaren van Hamam Specials in Almere.

Het badhuis - een gemeentelijk monument - heeft in de tijd haar functie als badhuis verloren. Na het verlies van deze functie is het badhuis bij diverse instellingen in gebruik geweest. Het laatst is het pand in gebruik geweest bij de tafeltennisvereniging en de stichting buitenlandse vrouwen.

Sinds enige jaren staat dit voormalig badhuis, in afwachting van een herbestemming, leeg. De nieuwe eigenaren zijn enthousiast om hier een mooie City Spa van te maken. “Door de bouwkundige constructie aan de achterzijde en de grote ovale ruimte met boogoverspanning heeft dit voormalig badhuis een Ottomaanse uitstraling en sfeer, wat de ontwikkeling en gebruik als City Spa/Hamam ten goede komt”, aldus meneer Mesic. De gevel van het pand zal niet wijzigen en ook zullen de diverse monumentale stijlkenmerken aan de binnenzijde gehandhaafd blijven.

Persbericht Gemeente Gouda

Geen opmerkingen: