donderdag 31 maart 2011

Ondernemende mensen ontmoeten elkaar bij gemeente Gouda

Initiatiefrijke ondernemers hebben vanaf 18 mei een nieuwe ontmoetingsplek en werkruimte in Gouda. Een inspirerende locatie om elkaar te ontmoeten, inzichten te delen, trainingen te geven en initiatieven te ontplooien. In het Stadskantoor aan de Agnietenstraat 24 wordt op 18 mei bfree2work@gouda geopend in de voormalige ruimte van afdeling belastingen. Het initiatief richt zich op het Goudse ondernemernetwerk, zzp’ers, ambtenaren van het Rijk en uit omliggende gemeenten. Zij krijgen, als experiment, voor een jaar de beschikking over deze locatie. Daarna vertrekt Gemeente Gouda met haar medewerkers naar het nieuwe Huis van de Stad.

Burgemeester Wim Cornelis: "Gouda's ondernemende en creatieve sector zoekt kansen en mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Het college geeft graag ruimte aan nieuw ondernemerschap, aan dynamiek en vernieuwingsgezindheid en innovatie. Door de ongebruikte vierkante meters kantoorruimte nuttig te maken voor de stad en deze doelgroep in het concept bfree2work@gouda komen deze op een constructieve manier samen.”

De gemeente Gouda creƫert deze gelegenheid als proefproject om in te spelen op de ruimte- en werkplekbehoefte van deze doelgroep. Naast een actief social media netwerk wenst men elkaar ook te ontmoeten, te spreken en samen te werken. In het collegeakkoord is al opgenomen dat kleine zelfstandigen essentieel zijn voor een bloeiende economie. Dit initiatief sluit daar goed op aan.

De inrichting van het concept wordt mede bepaald door de inzichten van de gebruikers zelf. Op een creatieve en eigentijdse manier wordt de ruimte ingericht met (kantoor)meubilair uit de jaren ‘70 tot heden. Uiteraard is er draadloos internet, zodat iedereen online informatie kan uitwisselen. In Gouda zijn meerdere initiatieven die op de vraag naar flexibele werkplekruimte en ontmoeting inspelen. De Goudse Verzekeringen bied een dergelijke service aan in haar gebouw en vanaf mei 2012 start de Lichtfabriek Gouda met een concept dat aansluit op de werkplekbehoefte van deze doelgroep.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: