maandag 12 december 2011

Centrum Korte Akkeren: vernieuwd stedenbouwkundig plan

Het plan voor de herontwikkeling van het centrum van Korte Akkeren wordt mogelijk aangepast. Kwam er eerst één multifunctionele plek, nu verkennen gemeente en Mozaïek Wonen de optie voor twee locaties. Beide partijen hopen begin 2012 meer duidelijkheid te geven. Aanpassing van de plannen is nodig, omdat met het verstrijken van de tijd de ruimtebehoefte van organisaties en instellingen minder blijkt te zijn. De herontwikkeling zorgt uiteindelijk voor (nieuwe) winkels en maatschappelijke voorzieningen in het hart van de wijk.

De eerste locatie die verkend wordt, is de Gerard Leeustraat - Walvisstraat - Herenstraat - Emmastraat (tussen de sportaccommodatie van ONA en de Akkerborch). Hier komt een supermarkt, dagwinkels, een sportschool, een gymzaal, acht appartementen en vooralsnog een buurtservicecentrum. Dit laatste is afhankelijk van bestuurlijke besluitvorming in de komende periode. Verder komt er een parkeerterrein op de voormalige locatie van het tuincentrum van de firma Futselaar. De Gerard Leeustraat en ook de huidige accommodatie van voetbalvereniging ONA blijven behouden.

De tweede locatie die verkend wordt, is het huidige schoolgebouw van basisschool De Kindervriend. Het schoolgebouw wordt voorzien van een aanbouw. Op deze hele locatie komt een kindcentrum met een aantal functies voor kinderen tot ongeveer 12 jaar, zoals buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal.

De bouwbehoefte was in 2009 nog 9.000m2, en in 2011 is dit 7.000m2. De komende maanden staan in het teken van het tekenen van huur- of koop(intentie)overeenkomsten met de beoogde afnemende partijen. De verwachting is dat eind 2014 het eerste planonderdeel kan worden opgeleverd.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: