donderdag 26 januari 2012

Tijdelijk Toeristisch Informatie Punt Gouda

Vanaf 24 januari zijn toeristen en bezoekers aan Gouda welkom bij het Toeristisch Informatie Punt in het Stadhuis op de Markt. Door het faillissement van het Groene Hart Bureau van Toerisme (de organisatie achter de Goudse VVV) dreigden bezoekers aan de stad tussen de wal en het schip te raken. Door snel handelen van diverse ondernemers in de binnenstad en de gemeente Gouda kunnen bezoekers voorlopig voor basis informatie op de Markt terecht.

Daphne Bergman (wethouder toerisme): “Vandaag is een overleg geweest met ambtenaren en het toeristisch veld. Je kunt dit zien als een crisisoverleg. Het doel was te informeren en te inventariseren welke lopende afspraken er met de VVV waren. We hebben samen geconstateerd dat er op de korte termijn geen grote gaten zullen vallen. De aanwezigen waren tevreden over hoe snel de toeristische informatievoorziening is opgepakt. Alle betrokken partijen richten zich nu op mogelijke oplossingen voor de langere termijn.”

Openingstijden

Het Toeristisch Informatie Punt in het Stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Informatie per mail kan opgevraagd worden bij TIP@gouda.nl. De website www.vvvgouda.nl blijft voorlopig actief.

VVV-bonnen

De landelijke VVV-bonnen staan buiten het faillissement van het Groene Hart Bureau van Toerisme. De bonnen worden verkocht bij de ANWB-winkel, Stationsplein 1b en kunnen gewoon worden ingeleverd bij winkels in Gouda of elders in Nederland.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: