dinsdag 7 februari 2012

Samen huisuitzetting voorkomen

De gemeente Gouda gaat een convenant Voorkomen Huisuitzetting Gouda ondertekenen. Met het convenant bundelen gemeente Gouda, Mozaïek Wonen, Woonpartners Midden Holland, GGD Hollands-Midden, Legers des Heils en Kwadraad hun krachten om huisuitzetting in Gouda te voorkomen en daarmee de druk op maatschappelijke opvang. Het convenant volgt na een succesvolle pilotperiode.

Voorkomen beter dan genezen

Huurders met een hoge schuld kunnen door een vonnis van de rechter uit huis gezet worden. Een huisuitzetting heeft grote gevolgen, niet alleen voor de huurders maar ook voor hun gezinsleden. Het verlies van woonruimte verergert vaak de problemen waardoor een uitzichtloze situatie kan ontstaan. Dit verzwaart de druk op de maatschappelijke opvang waardoor de kosten voor alle betrokken partijen toenemen. Met het ondertekenen van het convenant Voorkomen Huisuitzetting Gouda onderstrepen betrokken samenwerkingspartners hun samenwerking om huisuitzettingen te voorkomen.

Convenant Voorkomen Huisuitzetting Gouda

In veel gevallen van een huisuitzetting hebben huurders meerdere problemen, zoals gezondheid of inkomen. Door goede samenwerking tussen de convenantpartijen kunnen problemen vroegtijdig gesignaleerd worden en is ingrijpen mogelijk. De huurders zijn vaak gebaat bij begeleiding naar zorg en het regelen van schuldhulpverlening. Uit de pilotperiode blijkt deze aanpak succesvol.
Waar in 2009 83% van huisuitzettingen als gevolg van huurschuld is voorkomen, is dat in 2011 87%.


Persbericht Gemeente Gouda

Geen opmerkingen: