donderdag 18 juli 2013

Je eerste huis kopen? Gebruik de Starterslening!


Soms is er wel de wens om voor het eerst een huis te kopen, maar lukt het niet de financiering rond te krijgen. Voor mensen in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar biedt de gemeente de Starterslening aan voor de aankoop van een goedkope bestaande koopwoning. Een lening die nieuwkomers op de huizenmarkt net over de (financiële) drempel helpt. Met een eigen huis als resultaat.

In de huidige woningmarkt is het voor nieuwkomers op de koopwoningenmarkt moeilijk om een passende (koop)woning te krijgen. Dit is één van de oorzaken van gebrek beweging op de woningmarkt, want er worden zo weinig woningen verkocht. De wens is weer beweging in deze markt te krijgen. Daarom heeft het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) in samenwerking met de Nederlandse gemeenten de ‘Starterslening’ ontwikkeld.
Het kan zijn dat de toegekende hypotheek lager is dan het aankoopbedrag van het huis. De Starterslening verstrekt een lening voor dit verschil zodat kopen toch mogelijk wordt. De Starterslening komt uit een fonds van de gemeente bij SVn. De lening is bij aanvang renteloos en aflossingsvrij.

Aanvraagformulieren voor de starterslening zijn te verkrijgen bij de gemeente. 

Meer informatie over de lening is te vinden op www.gouda.nl/starterslening.


Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: