dinsdag 13 december 2016

73 Matches op Goudse Maatschappelijke Beursvloer

Op de Goudse Maatschappelijke Beursvloer die het VrijwilligersInformatiepunt Gouda op 10 november voor de vierde keer organiseerde, zijn veel interessante matches gesloten tussen Goudse bedrijven en vrijwilligersorganisaties. Plaats van handeling was het gebouw van de Goudse verzekering. Na een speels optreden van de kinderen van Circus MiX, opende wethouder Corine Dijkstra de Goudse Maatschappelijk Beursvloer met een slag op de gong. Wethouder Jan-Willem van Gelder sloot de handel na 1,5 uur af en kon bekend maken dat er 73 matches gesloten waren; overeenkomsten tussen bedrijven en organisaties zonder dat er een cent aan te pas komt. De Maatschappelijke Beursvloer was een dynamische netwerkmiddag, want zoals een van de deelnemers zei; ”elk gesprek levert wel wat op”.

Een greep uit de matches van dit jaar maakt duidelijk dat de betrokkenheid bij de Goudse samenleving groot is. INE Mens en Werk organiseert een workshop weerbaarheid met paarden voor het Bruisnet in ruil voor een lunch. Circus MiX krijgt oefenruimte bij de Klup, de medewerkers krijgen daarvoor circusles. Techniekproject Gouda krijgt lesmateriaal voor duurzaamheidlessen in buurthuizen van de duurzaamheidmakelaar van de gemeente Gouda.

Wethouders Corine Dijkstra en Jan-Willem van Gelder spraken hun waardering uit voor het werk van de vrijwilligersorganisaties en ze prezen de manier waarop bedrijven hun bijdrage aan de stad leveren. Zij spraken hun vertrouwen uit over de samenwerking die bestaat waar de stad ook in de toekomst op kan bouwen.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: