vrijdag 25 juni 2021

Onbeperkt heen en weer varen tussen Reeuwijk en Gouda

24-06-2021

Gouda – Deze zomer vindt er een aantal Doorvaardagen plaats. De gemeente Gouda organiseert dit samen met het Gouds Sluiswachtersgilde. Op die dagen kan er onbeperkt heen en weer gevaren worden van het Reeuwijks Verlaat tot en met de Kleiwegbrug in Gouda en andersom. Zaterdag 3 juli vindt de eerste Doorvaardag plaats van 10.00 tot 19.30 uur. Daarna volgen de zaterdagen 10 juli, 28 augustus, en 4 september op dezelfde tijd. Voor de Reeuwijkse Plassen moet je als schipper wel een ontheffing aanvragen.

Wethouder Thierry van Vugt: “Eén van de geweldige dingen aan Gouda is al dat water en natuur in de buurt. Tijdens de Doorvaardagen maken we hier met onze buren in Reeuwijk optimaal gebruik van. De gemeente Gouda wil de vaarverbinding tussen de Reeuwijkse Plassen en de binnenstad van Gouda verbeteren.”

Vier doorvaardagen géén vaste tijden
De bediening van de bruggen en sluis tussen Gouda en Reeuwijk is normaal op vaste tijden en slechts drie keer per dag. In het hoogseizoen (juni, juli en augustus) is dit op zaterdag en zondag vier keer per dag. Tijdens de Doorvaardagen hoeft er geen rekening gehouden te worden met bedieningstijden en doorvaartijden. Er wordt op die dagen onderzocht of er dan meer bezoekers gebruik maken van deze vaarverbinding.

Bron: https://degouda.nl/onbeperkt-heen-en-weer-varen-tussen-reeuwijk-en-gouda/


Geen opmerkingen: