woensdag 27 mei 2009

Project hangjongeren dreigt te stranden

GOUDA - Mimoun Talbi van buurthuis ‘t Wiel is ten einde raad. Een mede op zijn intitiatief ontwikkelde manier om hangjongeren in Oosterwei bezig te houden, dreigt om zeep te worden geholpen door geldgebrek en tegenwerking.

Mimoun Talbi (links) met enkele kinderen op het voetbalveld. FOTO PIM MUL
Tientallen jongeren zijn elke zondagmiddag op het voetbalveld van Jodan Boys te vinden. De jongsten zijn een jaar of 6, de oudsten zijn 16 jaar en ouder. Door ze op het veld met sport bezig te laten zijn, hebben ze minder tijd om kattenkwaad uit te halen.

Probleem is nu dat Sport.gouda, dat voor de veldhuur tot nu toe 16,50 euro per uur rekende, in het vervolg een uurprijs van 39,80 euro vraagt. En dat kan niet meer worden betaald uit de ‘wijkkas’, of zoals het officieel heet, het 3-eurobudget. Bovendien lukt het Talbi maar niet om medewerking te krijgen voor een eenvoudig onderkomen voor de jongeren tussen de velden van Jodan Boys en sporthal De Springers. Hij wil de jeugd daar opvangen. ,,Er moet in Oosterwei toch iets worden gedaan voor de jeugd? Nou, nu is er iets waarmee je een deel van de problemen kunt oplossen en nu laat de gemeente het afweten,’’ aldus Talbi.

Sport.gouda zegt dat voor het gebruik van sportvelden een marktconform tarief wordt gehanteerd van 39,80 euro per uur. Dit bedrag is gebaseerd op berekeningen van het ministerie van Onderwijs.

De gemeente adviseert Talbi om met de sportclubs contact op te nemen over medegebruik van de sportvelden

Bron: AD, 26 mei 2009

Geen opmerkingen: