dinsdag 26 januari 2010

Goudse straten in de race om titel klimaatstraat

Op woensdag 27 januari ontvangen bewoners van de eerste klimaatstraten in Gouda de energiebespaarbox. Wethouder Arnout Menkveld reikt deze boxen uit als stimulans om zo veel mogelijk energiebesparende ideeën te verzamelen. De ideeën zijn inzet van de wedstrijd om de titel: klimaatstraat van Nederland.
Het Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne. Inmiddels doen 8 Goudse straten aan de landelijke wedstrijd mee. De hoofdprijs van de wedstrijd is een groot straatfeest. De landelijke winnaar wordt in mei bekend gemaakt.

Onder de vlag van de HIER Klimaatcampagne zetten landelijke organisaties zich in voor de leukste en gezelligste groene campagne die Nederland ooit heeft gezien. Het belangrijke gemeenschappelijke doel is om in heel Nederland extra energie te besparen. Gouda steunt dit initiatief als Goudenstergemeente. Dit betekent dat elke deelnemer extra punten krijgt in de strijd om een klimaatstraatfeest en Gouda een 20-tal energiebespaarboxen kan uitreiken. Morgen steekt Gouda de deelnemers een hart onder de riem met de uitreiking van deze energiebespaarboxen.

De uitreiking vindt plaats in het Stadhuis op woensdag 27 januari om 16.30 uur in de burgemeesterskamer.

Persbericht gemeente Gouda, 26 januari 2010

Geen opmerkingen: