zaterdag 22 januari 2011

H&M in centrum van Gouda

Winkelen in de historische Goudse binnenstad wordt nog leuker. Hennes & Mauritz (H&M) wil namelijk een vestiging van 1500 m2 openen aan de Kleiweg in het centrumwinkelgebied. Ontwikkelaar Green Real Estate en de gemeente Gouda hebben hier voor een overeenkomst getekend.

Wethouder Marco Kastelein: "De vestiging van een H&M in het kernwinkelgebied maakt winkelen voor inwoners en bezoekers nog aantrekkelijker. De populariteit van deze winkelformule is groot en daarom is dit een echte aanwinst voor Gouda."

Op 27 januari 2010 is een intentieovereenkomst gesloten tussen Green Real Estate en de gemeente Gouda voor de ontwikkeling en realisatie van de locatie Kleiweg 27-31. Het monumentale pand aan de Kleiweg blijft hierbij behouden en wordt uitgebreid aan de achterzijde.

Over het plan is overleg gevoerd met belangengroepen zoals het Platform Binnenstad, het wijkteam, Die Goude en een vertegenwoordiging van aanwonenden. De input van deze belangengroepen is zoveel mogelijk in het plan verwerkt. Zo is de bouwhoogte aan achterzijde teruggebracht van drie naar twee bouwlagen. De gedeeltelijke 3e laag is naar het midden van het perceel verschoven. Ook de architectonische vormgeving van de achter- en zijgevels is naar aanleiding van de opmerkingen aangepast. Daarnaast is kritisch gekeken naar het parkeren en de inrichting van de Slapperdel wat heeft geleid tot het behoud van het huidige aantal parkeerplekken.

Planning

Green Real Estate heeft eind vorig jaar de aanvraag voor de omgevingsvergunning gedaan. Binnenkort wordt het plan in het kader van de ruimtelijke ordeningsprocedure ter inzage gelegd en is er gelegenheid om op het plan te reageren. De planning is om nog dit jaar te starten met de bouw en de oplevering van het pand is gepland voor eind 2012.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: