woensdag 9 maart 2011

Nieuwe supermarkt in Jan Verswollezone

De nieuwbouw ontwikkelingen in de Jan Verswollezone krijgen steeds meer vorm. Na het zorgcentrum zijn de plannen voor een nieuwe supermarkt bij Klein Amerika nu vergevorderd.

Het gebied bij Klein Amerika vlak achter de Fluwelensingel, is vervallen en aan herontwikkeling toe. Voor de voormalige De Jong-locatie zijn door ontwikkelaar Timpaan plannen gemaakt voor een nieuwe supermarkt van 1500 m² met parkeerterrein en een aantal appartementen. De gebouwen die er nog staan zijn inmiddels leeg en worden voor de zomer gesloopt.

Bij de supermarkt komt een parkeerterrein van circa 100 parkeerplaatsen. De gemeente gaat het beheer en de exploitatie van dit terrein doen. Hierdoor is het mogelijk om het bij het uit te breiden parkeerterrein Klein Amerika te voegen. Dit heeft als voordeel dat het één parkeerterrein wordt, waarvoor de huidige in/uitgang via Klein Amerika in stand blijft. Daardoor hoeft de huidige inrit aan de Burgmeester Martensstraat niet te worden gebruikt door vrachtwagens en bezoekers van de supermarkt. Hierdoor wordt extra verkeer voor de bewoners voorkomen.

De bestaande speelplek aan Klein Amerika zal verplaatst moeten worden. In overleg met de klankbordgroep Jan Verswollezone wordt een bewonersenquête gehouden om te kijken of hier behoefte aan is en wat de mogelijk nieuwe locatie moet worden.

De komende weken wordt het overleg tussen de ontwikkelaar en de gemeente afgerond en vervat in een overeenkomst. Nadat de gemeenteraad de grondaankoop voor uitbreiding Klein Amerika heeft goedgekeurd, worden beide overeenkomsten ondertekend en wordt een informatiebijeenkomst gehouden voor alle omwonenden over de inrichting van het gebied en over de planning/procedures.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: