zaterdag 15 januari 2011

Vrijwilligerspenning voor bestuurslid van de Raad van Kerken

De heer A.F. (Arjan) Blok ontving op vrijdag 14 januari de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Marco Kastelein. Hij kreeg de erepenning voor zijn jarenlange inzet voor de Raad van Kerken Gouda en omgeving.

De heer Blok is 25 jaar bestuurslid van de Raad van Kerken. 10 jaar als vertegenwoordiger van de Gereformeerde kerk en 15 jaar als lid van het dagelijks bestuur van de Raad. In deze 25 jaar heeft hij zich ingespannen voor het bevorderen van het (her)intreden van kansarme werkloze volwassenen en jongeren in het arbeidsproces. Verder heeft hij veel energie gestoken in het leggen van contacten met de Marokkaanse en Turkse gemeenschap. Een voorbeeld van de samenwerking tussen Moskeebesturen, Goudse Raad van Kerken en St. Meander is de jaarlijkse interreligieuze lezing waar hij 10 jaar geleden initiatiefnemer van was. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de Stichting 21 maart die in Gouda activiteiten organiseert in het kader van de internationale dag tegen rassendiscriminatie.

De Raad van Kerken Gouda en omgeving

De Raad van Kerken - Gouda en omstreken is een oecumenisch platform van kerken en geloofsgemeenschappen, aangesloten bij de Raad van Kerken in Nederland. De Raad ontwikkelt initiatieven op het snijvlak van kerk en samenleving. Deze initiatieven zijn verdeeld in vier clusters: bezinning, ontmoeting, participatie en promotie. Vanuit bijbelse traditie en oecumenische inspiratie worden activiteiten georganiseerd die ontmoeting en dialoog tussen kerken onderling, tussen kerk en samenleving en tussen verschillende religies bevorderen.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

Persbericht Gemeente Gouda

Geen opmerkingen: