woensdag 27 februari 2013

Gouda scoort steeds beter op Duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van het Goudse college en daarom wordt er samen met partners in de stad hard aan gewerkt. Er zijn steeds meer initiatieven op dit gebied en op een breed terrein worden resultaten geboekt. Dit blijkt uit de Voortgangsrapportage Duurzaamheid 2012. 

Gouda heeft bijvoorbeeld de titel Fairtrade Gemeente in 2012 weten te behouden dankzij de inzet van enthousiaste actieve inwoners en ondernemers die maatschappelijk verantwoord (MVO) ondernemen belangrijk vinden. Daarbij is ook de Goudse MVO-award uitgereikt.

Op de landelijke duurzaamheidsmeter is Gouda in de top 10 binnengekomen: van een 19de plek met 72% naar de 9de plaats in 2012 met 89%. 

Omdat de millenniumdoelen belangrijk zijn dragen we bij aan activiteiten die hierop zijn gericht. Zo is in april het Join the Pipe  kraanwatertappunt in gebruik genomen op de Markt. Dit kwam tot stand in samenwerking met Oasen, Cyclus en Stichting Jointhepipe. Verder werkte de gemeente mee aan de Energiemarkt die is gehouden in het kader van Maak Gouda Duurzaam.
Het Huis van de Stad heeft het energielabel A+ ontvangen; een goede stap in de richting van een CO2 neutrale stad.

Wethouder duurzaamheid Wendy Ruwhof: “We boeken mooie duurzaamheidsresultaten doordat we er met elkaar de schouders onder zetten: gemeente, inwoners en ondernemers uit de stad. Daarom wil ik iedereen feliciteren en bedanken die hier aan heeft bijgedragen. Laten we vooral doorgaan zodat we een mooie toekomstbestendige stad worden.”

Kijk voor meer voorbeelden en de voortgangsrapportage op www.gouda.nl/milieu.


Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: