dinsdag 8 oktober 2013

Extra maatregelen tegen vrachtverkeer Joubertstraat in Gouda

Op het gedeelte tussen de Achterwillenseweg en de Retief-/Bunchestraat komen verbodsborden. Alleen vrachtauto’s met een ontheffing mogen hier dan nog rijden. Vrachtverkeer moet zoveel mogelijk om de stad heen, bijvoorbeeld over de zuidwestelijke randweg. 


Verkeerswethouder Wendy Ruwhof: “Naar aanleiding van opmerkingen van bewoners en raadsleden (de ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld, tk), heb ik samen met de politie gekeken hoe we de regels voor vrachtverkeer kunnen aanscherpen. Een deel van de Joubertstraat wordt straks verboden gebied voor vrachtverkeer.

Bestemmingsverkeer voor winkels blijft uiteraard mogelijk, maar alleen als ze een ontheffing aanvragen. Door publicatie van dit verkeersbesluit later dit jaar, wordt het straks ook opgenomen in routeplanners. Samen met de verbodsborden zal het vrachtverkeer op de Joubertstraat hierdoor dan ook afnemen.

” Bevoorrading van bedrijven in Gouda Oost kan plaatsvinden via de zuidkant van de Joubertstraat. Voor bedrijven aan de Achterwillenseweg blijft dit mogelijk vanaf de Bodegraafsestraatweg - Graaf Florisweg. Bedrijven in het gebied (bijv. Voorwillenseweg) kunnen een ontheffing bij de gemeente Gouda aanvragen.

Persbericht gemeente Gouda

1 opmerking:

autodidact zei

Nu nog dat ene 30 km. bordje op de Houtmansgracht en liefst natuurlijk echte snelheidsbeperkende maatregelen!
Dan is Gouda pas Goud.