vrijdag 22 november 2013

Internationale studenten ontwikkelen visie voor binnenstad Gouda Gouda


Voor het stadsproject Gouda 2020 ontwikkelen twee teams van internationale studenten aan de Haagsche Hogeschool een visie op het gebied van winkelen en toerisme in Gouda.
Het onderzoek is een initiatief van Centric en Stadsmarketing Gouda, waarin ook de Goudse ondernemers vertegenwoordigd zijn.

Onder het motto ‘Gouda, historische stad in de 21e eeuw’ onderzoeken de studenten van de opleiding Futurology aan de Haagsche Hogeschool hoe de stad zich met behulp van moderne technologieën nog beter in de kijker speelt.

Donderdag was de aftrap van de twee onderzoeken, die in eerste instantie gericht zijn op de onderwerpen ‘het nieuwe winkelen voor Gouda’ en ‘toeristisch bezoek aan Gouda’. Directeur Noor Ferket van Centric en wethouder Hans van den Akker (Stadsmarketing Gouda) ontvingen de studenten voor een kennismaking met de binnenstad. De komende tijd werken de studenten op basis van scenarioplanning verschillende ideeën uit voor de Goudse binnenstad.

Maatschappelijk betrokken 

De samenwerking tussen Stadsmarketing Gouda en de afdeling R&D van Centric ontstond nadat Teun Hardjono, CDA-raadslid van de gemeente Gouda, het eerste contact legde. Met de samenwerking, waarin de gemeente, Centric én de onderwijsinstellingen hun kennis en kunde met elkaar verbinden en de krachten bundelen, geven de partijen op bijzondere wijze vorm aan hun maatschappelijke betrokkenheid.

Binnenstad nóg aantrekkelijker 

Wethouder Hans van den Akker: “Ik ben blij met de samenwerking met Centric. Daardoor kunnen we laten onderzoeken hoe we dankzij technische innovatie de binnenstad nog aantrekkelijker kunnen maken. Behalve naar de uitkomsten van het project, ben ik erg benieuwd naar de feedback van de internationale studenten. Het zijn jonge mensen met uiteenlopende achtergronden en uit verschillende culturen. Wat valt ze op? Wat spreekt ze aan? En bovenal: waar zien zij kansen voor vernieuwing? Erg leerzaam om eens door hun ogen naar onszelf te kijken.”

Relatie met onderwijsinstellingen in de regio 

Volgens Leen Blom, manager R&D, hecht Centric veel waarde aan de relatie met onderwijsinstellingen in de regio: “We geven onder meer gastcolleges en begeleiden ieder jaar zo’n 80 studenten in de vorm van stages en afstudeerprojecten. We vinden het erg waardevol om onze relaties met onderwijsinstellingen uit te bouwen via dergelijke unieke vormen van samenwerking. Zo hopen we een innovatieve bijdrage te leveren aan de stad Gouda, waar ons hoofdkantoor is gevestigd.”


Persbericht Gemeente Gouda

Geen opmerkingen: