vrijdag 9 mei 2014

Kies het ontwerp voor de Welkomstmuur van Gouda

De oproep voor een kunstwerk op de Goudse Welkomstmuur langs het spoor heeft geleid tot veel creatieve inzendingen. Er zijn drie ontwerpen genomineerd: die van Erik Spee, Maaike Hoonhout en Fuad Memic. 

Stadsmarketing Gouda roept alle inwoners van de stad op om het beste ontwerp te kiezen. De verkiezing voor Gouda’s grootste kunstwerk is online op www.gouda.nl/welkomstmuur Stemmen kan tot en met 18 mei.

De Welkomstmuur wordt ter beschikking gesteld door Bunnik’s Vemen en ligt langs het spoor bij station Gouda. Hier stappen dagelijks zo’n 20.000 mensen in en uit de trein. Het winnende ontwerp wordt afgedrukt op zeven doeken met een totale breedte van maar liefst 63 meter. De doeken worden in een frame aan de muur gehangen en zullen ’s avonds worden verlicht. Met dit grote kunstwerk verwelkomt Gouda haar bezoekers en laat hen kennismaken met de stad.

Winnend ontwerpHet winnende ontwerp wordt beloond met € 1.000,-. Bovendien kan de ontwerper zijn of haar naam op het doek vermelden. De Welkomstmuur wordt in juli tijdens een feestelijke opening onthuld.



Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: