maandag 31 maart 2014

Wie ontwerpt de Welkomstmuur van Gouda?


Stadsmarketing Gouda daagt creatieve professionals uit om een inspirerend ontwerp te maken voor de Welkomstmuur van Gouda. Deze muur ligt langs het spoor bij station Gouda, waar dagelijks 20.000 mensen in- en uitstappen. Het winnende ontwerp wordt beloond met € 1.000,-. Bovendien kan de ontwerper zijn naam op het doek vermelden. 

Gouda wil bezoekers direct bij binnenkomst welkom heten en laten kennismaken met de stad. Daartoe worden aan een lange wand bij het station doeken opgehangen met een totale breedte van maar liefst 63 meter ‒ waarmee de Welkomstmuur het grootste kunstwerk wordt van Gouda. De doeken worden in een frame aan de muur gehangen en zijn ’s avonds verlicht.

De uitdaging
Alle professionele ontwerpers in Gouda en omgeving worden uitgenodigd mee te doen aan de pitch. De uitdaging is een ontwerp te maken voor ongeveer zeven doeken die samen één geheel vormen. Natuurlijk komen voor Gouda kenmerkende thema’s als Kaas en Cultuurhistorie daarin terug, net als het logo van ‘Welkom in Gouda’. Het liefst worden ook de inwoners van de stad betrokken bij het ontwerp, dat op de doeken te printen moet zijn. Kijk voor verdere (technische) voorwaarden op www.gouda.nl/welkomstmuur.

Inwoners stemmen
Een digitaal schetsontwerp (in één beeld) kan tot en met 21 april 2014 worden ingeleverd via gouda.nl/stadsmarketing. Een jury, bestaande uit leden van het Platform Stadsmarketing, kiest uit alle inzendingen de twee origineelste ontwerpen. Het definitieve ontwerp wordt gekozen door de inwoners van Gouda, via een internetverkiezing. De winnende ontwerper krijgt vervolgens vier weken de tijd om de schets uit te werken.

Feestelijke opening
De muur wordt ter beschikking gesteld door Bunnik’s Vemen. In juli wordt de Welkomstmuur feestelijk geopend.


Persbericht gemeente Gouda


Geen opmerkingen: