woensdag 2 september 2009

Bouwbedrijf STRABAG gaat Huis van de Stad bouwen


STRABAG is uit de Europese aanbesteding voor de bouw van het nieuwe stadhuis als beste naar voren gekomen. Het betekent een volgende stap in de realisatie van het Huis van de Stad. Volgens de huidige planning gaat voorjaar 2010 de bouw van start.

STRABAG SE is een Europees bouwconcern dat hoofdzakelijk in de Benelux opereert, met een hoofdkantoor in Oostenrijk. In Nederland werkt STRABAG vanuit een vestiging in Vlaardingen. Zij zijn uit de aanbesteding gekomen als partij die in opdracht van ontwikkelaar NS Poort de bouw van het Huis van de Stad gaat realiseren. De installateur wordt het landelijk opererende bedrijf Unica met een vestiging in Bodegraven, aangestuurd door STRABAG.

Start voorbereidingen
De voorbereidende bouwwerkzaamheden - die de bouw van het Huis van de Stad mogelijk maken - zijn juni dit jaar al gestart. Zo is de Burgemeester Jamessingel tijdelijk verlegd en gaat er een bouwweg komen om zo de bouwactiviteiten te kunnen uitvoeren. Rond de jaarwisseling worden de huidige fietsenstallingen aan de Bloemendaalzijde verplaatst in verband met opslagruimte van bouwmaterialen. Dit betekent dat treinreizigers en bezoekers tijdelijk met overlast te maken hebben tijdens de bouw.

Samenwerken en ontmoeten
Met de bouw van het Huis van de Stad wordt de dienstverlening aan de burgers, bedrijven en instellingen verbeterd, doordat bijna alle diensten op één locatie zitten. Het nieuwe stadhuis is dé plek waar burgers en de gemeente Gouda samenwerken en elkaar ontmoeten.

Ontwikkelaar
De ontwikkelaar van het Huis van de Stad is NS Poort. Dit bedrijf is onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen en ontwikkelt, beheert en exploiteert stationsgebieden. NS Poort wil graag aangename en sociaal veilige stationsgebieden ontwikkelen. Het te bouwen Huis van de Stad past goed in deze ambitie: het zorgt voor levendigheid in het gebied en is bovendien goed bereikbaar met alle vormen van vervoer.

(Persbericht gemeente Gouda)

Geen opmerkingen: