donderdag 10 september 2009

Colleges van Gouda en Waddinxveen sluiten een convenant

Colleges van Gouda en Waddinxveen sluiten een convenant om in de periode tot voorjaar 2011 de haalbaarheid van niet vrijblijvende samenwerking c.q. samenvoeging te onderzoeken.

Op 23 juni 2009 zijn in het regulier overleg tussen de colleges van Waddinxveen en Gouda afspraken vastgelegd met betrekking tot het vervolgproces bestuurlijke toekomst voor beide gemeenten.
Deze afspraken zijn verwoord in een Convenant en in meer detail uitgewerkt in een Procesaanpak Bestuurlijke Toekomst voor de periode september 2009- voorjaar 2011.

Met de gevraagde bekrachtiging van Convenant en Procesaanpak – begin oktober - door de beide raden wordt de verdere samenwerking geformaliseerd en wordt vastgelegd welke acties worden ondernomen in het proces richting bestuurlijke toekomst.

Aan het eind van de planperiode (2011) besluiten de raden of een fusietraject conform de wet ARHI in gang zal worden gezet of dat een vorm van niet-vrijblijvende samenwerking zal worden voortgezet.
In de vergadering van 8 september 2009 hebben de colleges van B&W van Waddinxveen en Gouda besloten in te stemmen met Convenant en Procesaanpak en deze ter instemming aan de raden voor te leggen.

Persbericht Gemeente Gouda, 10 september 2009

Geen opmerkingen: