vrijdag 25 september 2009

Samenwerkingsovereenkomst voor nieuw stationsgebied

De gemeente Gouda werkt samen met haar partners ProRail en NS Poort aan de Spoorzone Gouda. Een belangrijke stap voor het nieuwe stationsgebied is vandaag gezet door de ondertekening van een overeenkomst. Hierin worden concrete uitvoeringsafspraken gemaakt over de bouw, voorzieningen en dagelijks beheer van het gebied.

Het huidige stationsgebied wordt de komende jaren omgebouwd tot een nieuw en aantrekkelijk vervoersknooppunt. Daarom worden bestaande voorzieningen verplaatst of vervangen om ruimte te maken voor de nieuwe ontwikkelingen.

Voor fietsers worden bijvoorbeeld tijdelijke fietsenstallingen gemaakt voor gebruik tijdens de bouw (bewaakte en onbewaakte stallingen). Daarnaast is vastgelegd dat de stallingscapaciteit voor fietsen vergroot wordt. Ook zijn bouwafspraken voor veilige toegangsroutes voor voetgangers, fietsers en auto's vastgelegd.

In december 2008 ondertekenden de gemeente Gouda en NS Poort al contracten voor de ontwikkelingen in het noordelijk stationsgebied en het Huis van de Stad.

Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: