dinsdag 20 september 2011

Goudse gemeenteraadsvergadering live via internet te volgen

Woensdagavond 21 september zendt de gemeente de besluitvormende raadsvergadering rechtstreeks uit op internet. De uitzending is te volgen via http://www.gouda.nl/ris/. Daar vinden bezoekers een linkje voor zowel de pc als voor ipad of mobiele apparatuur. De zogenoemde ‘webcast’ start om 20.00 uur en eindigt als de vergadering is afgelopen. Na de live uitzending is de opname terug te kijken op www.gouda.nl/ris/.

Elke drie weken een ‘webcast’

De gemeenteraad vergadert praktisch elke woensdagavond op de Antwerpseweg 5. Alleen de besluitvormende raadsvergaderingen worden voorlopig opgenomen en live uitgezonden. De besluitvormende raadsvergadering en dus de ‘webcast’ is over het algemeen om de drie weken. Deze maand wordt ook de vergadering van 28 september over het huis van de burgemeester in Ghana live uitgezonden. Volgend jaar in het nieuwe Huis van de Stad zijn álle vergaderingen via internet te volgen.

De raadsagenda

Met de raadsagenda is de vergadering beter te volgen. De agenda is te vinden op www.gouda.nl/ris. Maar ook in de Goudse Post en in de digitale nieuwsbrief van de raad. Op 21 september bespreekt de raad eerst het Ondernemersfonds. Daarna neemt de gemeenteraad onder meer een besluit over het pand Kleiweg 27-31 waar H&M zich wil vestigen, de Jeugdagenda en winkels in de Goudse Poort.

Persbericht Gemeente Gouda

Geen opmerkingen: