maandag 24 oktober 2011

Aangepaste uitrijdregeling ‘parkeerterreinen met slagboom’

Op de parkeerterreinen Schouwburgplein, Vossenburchkade en Klein Amerika geldt betaald parkeren. Maar wie tussen 9 uur ‘s avonds en 9 uur ‘s ochtends wegrijdt hoeft nu niet te betalen, omdat de slagbomen dan omhoog staan. Vanaf 1 november kan dat niet meer.

Bij de start van betaald parkeren op parkeerterreinen is destijds gekozen om slagbomen te gebruiken. Gebruikers hoeven pas af te rekenen op het moment dat ze wegrijden. Maar wanneer slagbomen een storing hebben moet er wel technische hulp zijn, ook ‘s nachts. Omdat Stadstoezicht toen alleen overdag werkte, is destijds gekozen om de slagbomen ‘s avonds en ' s nachts omhoog te zetten. Deze regeling kost de gemeente geld, maar toen was daar geen alternatief voor.

Dat alternatief is er nu wel. Een extern bedrijf is vanaf 1 november ‘s avonds en ‘s nachts via de intercom aanspreekbaar. Maar heeft ook de mogelijkheid om bij storing assistentie te verlenen. Daarom zullen de slagbomen vanaf deze datum altijd naar beneden zijn. Uitrijden kan uiteraard met de inrijkaart, maar alleen als er betaald is voor de uren dat er betaald parkeren gold. De betaaltijd is niet gewijzigd: die blijft tussen 9 uur ‘s ochtends en 9 uur ‘s avonds.

Rijdt een auto na 9 uur 's avond binnen en de volgende dag voor 9 uur ’s morgens weer weg, dan is het nog steeds gratis. Het kaartje geeft dan in de automaat een af te rekenen bedrag van 0 euro aan.

Als een parkeerder meerdere dagen parkeert, dan moet betaald worden voor alle betaald parkeren uren binnen die periode.

Voorbeeld

Iemand parkeert om 3 uur ‘s middags en vertrekt om 11 uur ‘s avonds.

Oude situatie: gratis uitrijden omdat de slagbomen omhoog stonden
Nieuwe situatie: betalen voor 6 uur parkeren (van 3 uur tot 9 uur ‘s avonds)

Voor buurtbewoners bestaat voor de eerste auto meestal de mogelijkheid om een bewonersvergunning aan te vragen. Voor een tweede auto blijft in de schil om de binnenstad de tweede vergunning op straat mogelijk.

Persbericht Gemeente Gouda

Geen opmerkingen: