vrijdag 7 december 2012

Gouda bij KaarslichtHet grootste feest van kerststad Gouda staat weer voor de deur: Gouda bij Kaarslicht. Duizenden mensen bezoeken op dinsdag 11 december Gouda om in het centrum te genieten van de geweldige kerstsfeer. De hele dag is er van alles te zien en te bleven op en rond het marktplein. 
In de avond is het marktplein, verlicht door duizenden kaarsen. 
Alleen al in het Stadhuis branden 1.500 kaarsen. Het verlichten van de boom van onze Noorse zusterstad Kongsberg vormt het hoogtepunt op die feestelijke dag.

Gouda bij Kaarslicht is een prachtig lichtfeest en hèt begin van de Kerstperiode. Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond is in het prachtige oude centrum van de stad van alles te beleven.

Overal op straat klinkt muziek en in de mooie kerken van Gouda worden concerten gegeven. De galeries zijn geopend en de musea toegankelijk. Alle concerten zijn gratis te bezoeken. Door de stad zijn 2 wandelingen uitgezet die onder begeleiding of op eigen gelegenheid zijn te lopen. Ook de winkels in de stad en de cafeetjes en restaurants zetten hun beste beentje voor en maken het extra gezellig deze dag.

Het hoogtepunt van de dag valt tussen 19.00 en 20.00 uur wanneer de burgemeester het kerstverhaal voorleest. De duizenden aanwezigen zingen mee met de kerstliedjes en de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken. ±1.500 Kaarsen branden achter de ramen van het beroemde stadhuis op de Markt. En ook de ramen van de huizen aan de Markt zijn door kaarsen verlicht.

Kijk voor het complete programma op www.goudabijkaarslicht.nl


Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: