zaterdag 11 januari 2014

Tweede ster voor Winkelcentrum Goverwelle

Winkelcentrum Goverwelle heeft de tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen behaald. Zij zijn daarmee het derde winkelgebied in Gouda dat hiervoor in aanmerking komt. De samenwerkende organisaties hebben dit keurmerk gekregen omdat ze de veiligheid in en rondom het winkelcentrum zichtbaar hebben verbeterd.

Keurmerk Veilig Ondernemen

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in Gouda bestaat uit een samenwerkingsverband tussen de politie, brandweer, gemeente, stadstoezicht, Cyclus, Participe Gouda, Ondernemersvereniging Goverwelle, eigenaar Bouwinvest en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV).  

Het keurmerk is ontwikkeld om de veiligheid in winkelgebieden te vergroten. Winkelgebieden komen voor certificatie in aanmerking als zij een aantal structurele maatregelen uitvoeren op het gebied van veiligheid. Samenwerking tussen de verschillende organisaties staat daarbij centraal.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen bestaat uit vier stappen:
  1. opzetten van een samenwerkingsverband
  2. opstellen van een veiligheidsanalyse
  3. opstellen van een uit te voeren activiteitenplan
  4. certificatie

Een winkelgebied komt voor een tweede ster in aanmerking als die de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen al behaald heeft en het winkelgebied zich voldoende ingezet heeft voor de omgeving rondom het winkelgebied. Hierbij kan gedacht worden aan parkeervoorzieningen, fietsenstalling, plantsoenen, groen stroken en pleinen.


Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: