vrijdag 31 januari 2014

Versterking Goudse economie

Het platform Gouda Onderneemt! heeft samen met de gemeente Gouda een Actieprogramma Economie Gouda 2014 en 2015 opgesteld. Het actieprogramma zet in op een vitale stad, een vernieuwende economie en voldoende werkgelegenheid. Dit programma is het resultaat van steeds intensievere samenwerking met ondernemers die begon in 2009 met de oprichting van het OndernemersFonds Gouda.

Publiek-private samenwerking
Het platform Gouda Onderneemt! is een samenwerkingsverband van de Raad voor Handel Industrie en Dienstverlening (RHID), Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SoG), VNO-NCW RijnGouwe en de Goudse Businessclub (GBC). Het platform is in maart 2013 opgericht met ondermeer als doelstelling het gezamenlijk behartigen van de belangen van het Goudse bedrijfsleven en het organiseren van lokale als ook regionale netwerkmomenten. Gouda Onderneemt!  en de gemeente Gouda trekken samen op in een aantal omvangrijke en belangrijke thema’s die van cruciaal belang zijn voor ondernemers in Gouda en de directe omgeving.

Wethouder Hans van den Akker (Economische Zaken): “Versterking van de economische structuur van Gouda is noodzakelijk om de aantrekkelijkheid van Gouda als vestigingsplaats te behouden en zo mogelijk te versterken. De samenwerking met de Goudse ondernemers helpt ons om voortgang te boeken op de gezamenlijk benoemde thema’s die bijdragen aan een vitale stad, een vernieuwende economie en voldoende werkgelegenheid.’

Acht thema’s
Het Actieprogramma Economie Gouda 2014 en 2015 kent acht thema’s:

1. Structuurversterking
2. Ruimtelijk beleid
3. Vestigingsklimaat en Dienstverlening
4. Innovatie en Kennismanagement
5. Ondernemerschap en Starters
6. Stadsmarketing en Toerisme
7. Programma Binnenstad
8. Onderwijs en Arbeidsmarkt

In totaal zijn er voor 2014 en 2015 onder deze acht thema’s 21 speerpunten benoemd, zoals het bevorderen van de samenwerking van het MKB door het organiseren van sectorbijeenkomsten, het aanpakken van de kantorenleegstand, en een gezamenlijke lobby voor een containerterminal. Daarnaast moeten ook de startersdagen en de Ondernemersprijs Midden-Holland een doorstart krijgen.

Rob van Willigen (voorzitter a.i. GO!): “De startersdagen en de Ondernemersprijzen zijn cruciaal voor het thema ondernemerschap en starters. Het bestuur van Gouda Onderneemt! is daarom de uitdaging aangegaan om de organisatie hiervan op zich te nemen. Het streven bij het organiseren van de Ondernemersprijs is om dit regionaal te doen gezamenlijk met Ondernemersclubs in de regio en zo te komen tot een Regionale Ondernemersprijs. Het is van strategisch belang om met elkaar te blijven investeren in de ontwikkeling van de Goudse en Regionale economie.”

Aan de slag
Nu het actieprogramma is ondertekend, is het tijd voor actie. Eén van de eerste zaken die zal worden opgepakt is de startersdag. Ook wordt er gewerkt aan een concreet plan voor aanpak van kantorenleegstand.


Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: