dinsdag 10 juni 2014

Gouda op 2e plek bij verkiezing "Beste citymarketing-gemeenten"


Gouda streed vandaag samen met Leeuwarden en Zandvoort om de titel ‘Beste citymarketing-gemeente van Nederland’. Met deze nominatie voor de prestigieuze Nationale Citymarketing Trofee kreeg Gouda voor de tweede keer een belangrijk kwaliteitsstempel: vorig jaar behoorde de stad ook al tot de top drie. De nominatie is de kroon op het werk van Stadsmarketing, al die mensen in de stad en de ambtelijke organisatie die dit jaar ook al de nationale intocht van Sinterklaas naar Gouda wisten te halen.

Gouda werd genomineerd in de categorie gemeenten tot 100.000 inwoners. Een onafhankelijke jury van zes experts lichtte daarvoor de citymarketingstrategie van de drie genomineerde gemeenten door. Uiteindelijk won Leeuwarden de trofee en werd Gouda tweede. “Winnen is natuurlijk leuk, maar juist de onafhankelijke, deskundige vergelijking met andere gemeenten maakt de verkiezing zo waardevol”, aldus Joy Ideler van Stadsmarketing Gouda. 
De uitslag werd bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing op 10 juni in Den Haag. 

De kracht van Gouda

Focus en samenwerking ‒ dat is de basis van de Goudse strategie. Het Platform Stadsmarketing focust op het levendiger en aantrekkelijker maken van de binnenstad, en maakt daarbij gerichte keuzes om tijd- en geldverspilling te voorkomen. Daarbinnen werkt Stadsmarketing intensief samen met organisaties, bedrijven en particulieren. “De kracht van Gouda zit ‘m in de mensen”, zegt Joy Ideler. “Het enthousiasme en de bereidheid om met elkaar te werken aan een bruisende stad is heel groot. Stadsmarketing verbindt de verschillende partijen, maar steeds vaker ook vinden zij elkaar.” Voorbeelden van de gezamenlijke inspanningen zijn de opening van het Goudse Kaasseizoen door Tania Kross, Eefje de Visser, Handsome Poets en Hind, en de uitbreiding van het aantal kaasmarkten naar 21.


Persbericht gemeente Gouda

Geen opmerkingen: